Herstel na ooglidcorrectie

Goede nazorg is belangrijk na een ooglidcorrectie om een goed resultaat te bereiken. De eerste dagen na de operatie kunnen uw oogleden blauw, gezwollen en gevoelig zijn. Na 4 dagen tot een week trekt dit meestal weg. Wij raden aan de oogleden gedurende de eerste dagen thuis te koelen. Uit ervaring blijkt dat het koelen met een plastic zakje gevuld met bevroren doperwtjes in een washandje prettig is. Dit vermindert de pijn en de zwelling. Een pijnstiller is dan meestal niet nodig.

Een week na de operatie worden de hechtingen verwijderd. De incisies zijn zo gemaakt dat de littekens later niet of nauwelijks opvallen.

Het volgende is belangrijk voor een goed herstel na een ooglidcorrectie:

  • Het is verstandig iemand mee te nemen naar de kliniek die u kan brengen en halen.
  • Uw werkzaamheden kunt u in principe een week na de operatie weer oppakken. Lichamelijke inspanning waarbij druk op het hoofd komt moet vermeden worden in de eerste week, omdat dit de kans op bloedingen vergroot. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het tillen van zware spullen en bukken. Lees meer over: Hoe snel kan ik na een behandeling weer aan het werk?
  • Douchen mag na de operatie. Houd er rekening mee dat de ogen droog moeten blijven totdat de hechtingen verwijderd worden.
  • We adviseren contactlenzen gedurende de eerste twee weken niet te dragen vanwege mogelijke irritatie(s) in- en om uw oogleden.
  • Zolang de hechtingen nog in uw oogleden zitten, kunt u geen make-up dragen. Dit gaat om een periode van ongeveer een week. We raden aan de eerste twee weken voorzichtig te zijn omdat er nog korstjes aanwezig kunnen zijn.
  • De eerste 10 dagen na de operatie raden wij u aan niet te zwemmen.
  • Gedurende het eerste jaar na de behandeling moeten de littekens zo min mogelijk blootgesteld worden aan direct zonlicht. U kunt dit vermijden door een zonnebril te dragen tijdens het zonnen en/of zonnebrandcreme op uw oogleden te smeren.
  • Mocht u tijdens de herstelperiode last hebben van droge ogen, dan kunt u via de arts oogdruppels (kunsttranen) of zalf krijgen.