HomeOoglidcorrectiesHerstel na ooglidcorrectieOoglidcorrectie litteken

Ooglidcorrectie litteken

De hersteltijd voor een ooglidcorrectie is meestal kort. De meeste mensen ervaren wat blauwe plekken en zwelling rond de ogen, maar dit verbetert meestal binnen een week of twee. Bij een onderooglidcorrectie is dit zo’n twee a drie weken. De hechtingen worden na circa een week verwijderd. Je kunt daarnaast ook wat gevoelloosheid of tintelingen in het geopereerde gebied ervaren. Dit is normaal en zou binnen een aantal weken moeten verdwijnen. Het herstel verloopt echter bij iedereen anders. Volg gegeven adviezen die je meekrijgt van je arts daarom altijd zorgvuldig op en neem contact op bij eventuele vragen omtrent de nazorg. Bekijk ook het kopje ‘’verloop van een ooglidcorrectie’’ voor een overzicht van het herstel in weken.

Net als bij iedere operatie laat ook een ooglidcorrectie een litteken achter. Maar hoe zichtbaar is het litteken na een ooglidcorrectie? We kunnen je verzekeren dat dit niet tot nauwelijks is en dat een ooglidcorrectie vaak maar een minimaal litteken achterlaat. De gemaakte incisie is namelijk erg klein en wordt gemaakt in de natuurlijke plooi van het ooglid, zodat het ooglidcorrectie litteken goed verborgen blijft. Onze specialisten gaan zeer vakkundig te werk en hechten de wond nauwkeurig. Je hoeft je hierover dan ook geen zorgen te maken. Al onze artsen scoren gemiddeld een 8.7 of hoger en patiënten zijn dan ook zeer tevreden met de uitstekende service die zij verlenen. Je kunt volledig vertrouwen op de zeer ervaren, bekwame specialisten en genieten van het resultaat na je ooglidcorrectie. Meer weten over onze artsen? Bekijk dan het kopje ‘’artsen’’ bovenaan de pagina.

Herstel littekens ooglidcorrectie

Tijd heelt alle wonden: dat is ook bij een ooglidcorrectie litteken het geval. Een een ooglidcorrectie litteken wordt minder zichtbaar en vervaagt in de loop van de tijd, mits er goed zorg gedragen is voor de wond. Neem de nazorg instructies daarom goed door en volg te allen tijde de adviezen op van je arts voor een zo mooi mogelijke heling en eindresultaat van je ooglidcorrectie en litteken.

In sommige gevallen is het echter zo dat het ooglidcorrectie litteken nog wat rood is de eerste maanden na een ooglidcorrectie, of het litteken hard aanvoelt. Dit is normaal en in de meeste gevallen herstelt dit vanzelf. Twijfel je over het ooglidcorrectie litteken omdat je klachten blijft houden of omdat deze bijvoorbeeld een vreemde kleur heeft? Neem dan direct contact op met de specialist die je hierbij verder kan helpen.

Wanneer kan ik na een ooglidcorrectie mijn werkzaamheden weer oppakken?

Het is verstandig om de eerste week na je ooglidcorrectie voldoende rust te nemen. Daarnaast is het belangrijk om de eerste twee tot drie weken na de operatie inspannende activiteiten en tillen/bukken te vermijden. Het risico op bloedingen en zwellingen is op die manier zo klein mogelijk omdat er geen druk wordt uitgeoefend op de wond. Na deze periode is het meestal weer toegestaan om je normale activiteiten te hervatten. Het is echter aan de arts om je hierin een passend advies te geven. De meeste mensen voelen zich na een aantal dagen goed genoeg om naar buiten te gaan. Draag op zonnige dagen te allen tijde een zonnebril om je oogleden te beschermen tegen de uv-straling na een ooglidcorrectie en het litteken niet bloot te stellen aan de zon. Ook hierover zal de behandelend arts meer vertellen na de ingreep.

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de ‘’herstel na ooglidcorrectie’’ pagina voor een volledig overzicht van alle leefregels die je kunt verwachten na een ooglidcorrectie en wanneer bepaalde activiteiten weer zijn toegestaan. Let op, dit is een richtlijn. De arts zal de uiteindelijke adviezen vaststellen. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stel je vraag dan middels het contactformulier, bel ons of stuur ons een e-mail. We doen ons uiterste best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.