HomeOoglidcorrectiesHerstel na ooglidcorrectieVerloop van een ooglidcorrectie

Verloop van een ooglidcorrectie

Wanneer je een ooglidcorrectie hebt gehad hoop je natuurlijk dat de wondjes zo snel mogelijk genezen en dat er op korte termijn niets meer van te zien is. De oogleden kunnen er vlak na de behandeling gezwollen uitzien, maar dit zal na een aantal weken afnemen. Ook de wondjes genezen vanzelf. Daarnaast zie je dat de huid, naarmate de weken vorderen, zijn normale kleur geleidelijk aan terug krijgt. Een ooglidcorrectie en het herstel ervan is per dag verschillend per persoon. Hierdoor kan het uiteindelijke resultaat bij de een dus wat eerder zichtbaar zijn dan bij de ander.

Het verwijderen van de hechtingen is in de meeste gevallen al mogelijk na één week. Het uithalen van de hechtingen is vrijwel pijnloos en duurt slechts een paar minuten. De meeste mensen ervaren een zekere mate van verlichting wanneer de hechtingen verwijderd zijn. Het strakke gevoel verdwijnt waardoor je oogleden meer ontspannen aanvoelen. Houd er wel rekening mee dat de huid na 1 week nog zeer gevoelig is. Gebruik geen make-up en wacht tot tenminste 2 weken met sporten. Overleg met de arts welke sport je wel uit kunt voeren en met welke je beter nog even kunt wachten.

Ben je benieuwd naar het verdere verloop betreft herstel na een ooglidcorrectie? Lees dan hieronder verder om de voortgang per periode te bekijken.

Ooglidcorrectie na 2 weken

Bij een ooglidcorrectie na 2 weken zijn bij de meeste patiënten de zwelling en blauwe plekken verminderd. Ook dit is heel persoonlijk en moeilijk vooraf te voorspellen. Waar de zwelling na 1 week nog redelijk zichtbaar is, zie je na 2 weken al aanzienlijke verbetering. Zwelling kan bij een onderooglidcorrectie mogelijk nog wel wat langer aanhouden.

Andere dingen waar je rekening mee moet houden bij de ooglidcorrectie na 2 weken zijn bijvoorbeeld het verzorgen van de wondjes en hierna ook de littekens. Deze behandeling bespreek je na de ingreep met jouw arts. Hij of zij kan jou hierin het beste adviseren en van het nodige medische advies voorzien. Ook het wel of niet sporten na twee weken is iets om met jouw arts te overleggen.

Ooglidcorrectie na 6 weken

Wanneer je na 6 weken in de spiegel kijkt, is er een nog mooier verschil zichtbaar. Op dit punt zal het eindresultaat van je ooglidcorrectie al voor een groot deel zichtbaar zijn. De zwelling is in veel gevallen verdwenen en wondjes hebben plaats gemaakt voor littekens. Deze zijn mogelijk nog wat rood, maar dit is volkomen normaal. Blijf tot zeker 3-6 maanden rekening houden met het vermijden van uv-straling en gebruik op en rondom het litteken een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (factor 50+).

Ooglidcorrectie na 3 maanden

Na 3 maanden is er meer vooruitgang te zien in het herstel. Zodra de oogleden volledig hersteld zijn, vallen de littekens mooi weg in de huidplooien. De tijd die nodig is voor een volledig herstel kan verschillen per patiënt. De tijd is dan ook aangebroken om echt te kunnen genieten van je ooglidcorrectie. Je voelt je een stuk zelfverzekerder, krijgt veel complimentjes over je open blik en kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op de ingreep.

Plan vrijblijvend een gratis intakegesprek

Wil je graag een persoonlijk advies dat aansluit bij jouw wensen betreft een onder- of bovenooglidcorrectie? Plan dan nu vrijblijvend een gratis intake gesprek bij ons in en zet de eerste stap naar een frisse uitstraling. Het team van specialisten neemt rustig de tijd voor je en kijkt naar wat voor jou belangrijk is.

Kun je niet wachten en wil je alvast een beeld krijgen van het eindresultaat van anderen die je voor gingen? Bekijk dan eens het voor- en na fotoalbum om een indruk te krijgen van de prachtige resultaten die kunnen worden bereikt met ooglidchirurgie. Ben je enthousiast geworden van de voor en na foto’s? Plan dan gerust een gratis intakegesprek bij ons in en bespreek de mogelijkheden.

Consult aanvragen