HomeOoglidcorrectiesHerstel na ooglidcorrectieSlapen

Slapen na ooglidcorrectie, hoe gaat dat?

Na een ooglidcorrectie is de huid rondom de ogen nog wat gevoelig. Je wilt deze huid zo min mogelijk belasten en vraagt je daarom af of je wellicht anders moet gaan slapen na een ooglidcorrectie. We begrijpen dat er daarom vaak wat onduidelijkheid ontstaat over hoe je nu het best kunt slapen na een ooglidcorrectie zonder de wond teveel te belasten. Vaak wordt er gedacht dat men na een ooglidcorrectie zittend moet slapen om zo geen druk op de wond uit te oefenen. Dit is echter niet nodig. Hoe kun je dan wel slapen na een ooglidcorrectie? Je kunt het beste je hoofdeinde wat verhogen door middel van het verstellen hiervan indien je een verstelbaar bed hebt, of door eenvoudig een extra kussen toe te voegen onder je hoofd. Het slapen na een ooglidcorrectie is hierdoor niet alleen prettiger, maar zorgt er tevens voor dat de wond zo min mogelijk belast wordt tijdens het slapen na een ooglidcorrectie.

Hoe lang op rug slapen na ooglidcorrectie?

Naast het verhogen van het hoofdeinde, raden we aan om zoveel mogelijk op je rug te slapen na een ooglidcorrectie. Dit in elk geval totdat de hechtingen verwijderd zijn. Dit zal meestal plaatsvinden na ongeveer een week. Hierna is het weer toegestaan om je normale slaaphouding aan te nemen. Door op je rug te slapen na een ooglidcorrectie, voorkom je eventueel woelen op de zij, dat de wond mogelijk kan beschadigen. Probeer dan ook zo min mogelijk op de wond te liggen en niet op je zij- of buik te slapen na een ooglidcorrectie.

Contact opnemen

Wil je meer informatie over hoe je na een ooglidcorrectie het best kunt slapen, heb je nog vragen over je ooglidcorrectie of zijn er toch een aantal zaken niet duidelijk? Dan kun je rechtstreeks contact opnemen met de kliniek waar je geholpen bent. Zij kunnen je precies vertellen wat de leefregels en nazorg voor jou persoonlijk zullen zijn.