HomeBehandelingenVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen over een ooglidcorrectie voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact met ons op

Wanneer kan ik weer werken na een ooglidcorrectie?

Vanaf de behandeling tot het moment dat de hechtingen zijn verwijderd mag je niet bukken, tillen en persen. De eventuele druk die hierbij ontstaat kan zorgen voor een nabloeding. 48 uur na de behandeling kun je lichte administratieve werkzaamheden uitvoeren. Ook hierbij geldt dat het per persoon verschilt wanneer je weer kunt werken. Je behandelend arts zal aangeven wanneer je weer zwaar fysiek werk kunt verrichten.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Het is altijd belangrijk om tijdens het intake gesprek je eventuele medicijn gebruik te benoemen. Het kan zijn dat je hier voor de ingreep tijdelijk mee moet stoppen. Dit gebeurt altijd in overleg met je arts en de behandelend plastisch chirurg. Omdat de ingreep plaatsvindt onder plaatselijke verdoving hoef je niet nuchter te zijn. Kijk wel uit met alcohol de avond voor de ingreep. Alcohol verdunt het bloed en dit kan invloed hebben op de ingreep. 
 

Hoe lang mag ik niet naar de sauna na een ooglidcorrectie?

Als de hechtingen zijn verwijderd en de wondjes volledig dicht zijn mag je weer naar de sauna en bijvoorbeeld ook zwemmen.

Is een ooglidcorrectie gevaarlijk?

Elke medische ingreep heeft het risico op complicaties, zo ook een ooglidcorrectie. Echter zijn de complicaties meestal niet ernstig en goed te verhelpen.

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze pagina over mogelijke complicaties, klik hier
 

Welke crème moet ik gebruiken na een ooglidcorrectie?

Het beste is om de littekens natuurlijk te laten genezen. Heb je toch behoefte aan een littekencrème? Vraag het dan bij de aangesloten Ooglid.nl kliniek waar je bent behandeld. Wij adviseren hier pas mee te beginnen na 4 weken, de wondjes moeten namelijk volledig gesloten en genezen zijn. 
 

Kan een ooglidcorrectie onder narcose?

Een ooglidcorrectie kan bij Ooglid.nl ook onder narcose. Omdat er een OK team klaarstaat en de narcose wordt toegediend komt hier een narcosetoeslag bij kijken. Wij hanteren de volgende prijzen bij ingrepen onder narcose:

  • Een bovenooglidcorrectie onder narcose is 1.585,- euro.
  • Een onderooglidcorrectie onder narcose is 2.800,- euro.
  • Een combinatie ingreep onder narcose is 3.600,- euro. 
Hoeveel hechtingen heb ik nodig na een ooglidcorrectie?

Het aantal hechtingen is afhankelijk van de hoeveelheid huid die moet worden weggenomen. 
 

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Je wordt plaatselijk verdoofd waardoor je geen pijn ervaart tijdens de ingreep. De onderhuidse injecties worden als vervelend en ongemakkelijk ervaren.

Hoe snel geneest een ooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie moet je rekening houden dat het 1 á 2 weken duurt voordat alle zwellingen en blauwe plekken zijn weggetrokken. Na 1 week worden de hechtingen verwijderd en zul je zien dat het wondje zo goed als dicht zit en het genezingsproces snel gaat. Bij een onderooglidcorrectie kunnen de zwellingen en blauwe plekken 2 á 3 weken aanhouden. Het verschilt per persoon wanneer je weer kan werken. Bij licht administratief werk kan dit al na enkele dagen. Bij zwaar fysiek werk is het belangrijk dat je het advies opvolgt van de behandeled arts.

Waar kan ik het beste een ooglidcorrectie laten doen?

Wij raden aan om een ooglidcorrectie altijd uit te laten uitvoeren door een plastisch (oog)chirurg. Deze zijn hier speciaal voor opgeleid. Ooglid.nl werkt alleen samen met zeer ervaren plastische chirurgen die hierin gespecialiseerd zijn en deze dagelijks uitvoeren.
 

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie kan het ouderdomsproces niet tegenhouden. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat iemand de ingreep na 15 jaar moet herhalen. Wanneer je last hebt van hangende oogleden en wallen zullen deze naarmate je ouder wordt verergeren. Een ooglidcorrectie biedt dan weer uitkomst.
 

Hoe oud moet je zijn voor een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is niet leeftijdsgebonden. Wel zijn de Ooglid.nl artsen gespecialiseerd in ooglidcorrecties die worden uitgevoerd bij ouderdomsverschijnselen.

Welke oogdruppels moet ik gebruiken na een ooglidcorrectie?

Dit wordt altijd bepaald in overleg met de behandelende arts. Die kan de juiste oogdruppels voorschrijven zodra je last krijgt van een droog en korrelig gevoel in de ogen. 
 

Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk?

Een ooglidcorrectie bestaat uit de volgende zes stappen:

  • De huid wordt gedesinfecteerd
  • De te verwijderen huid wordt afgetekend
  • Het gebied rondom de ogen wordt verdooft met kleine injecties
  • Het overschot aan huid en eventueel spier- en vetweefsel wordt verwijderd
  • De wond wordt nauwkeurig gehecht en afgedekt met pleisters
  • Hechtingen worden na 1 week verwijderd

Meer informatie over de behandeling vind je hier

Moet ik oogdruppels gebruiken na een ooglidcorrectie?

Deze kunnen worden voorgeschreven door de behandelde arts wanneer je last hebt van droge ogen of een ‘korrelig’ gevoel krijgt. Neem hiervoor altijd contact op met de aangesloten Ooglid.nl kliniek waar je behandeld bent.

Hoe lang duurt een ooglid operatie?

Een bovenooglidcorrectie duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 1 tot 2 uur. Een onderooglidcorrectie is complexer dan een bovenooglidcorrectie en vereist daarom meer tijd.

Hoe lang moet je koelen na een ooglidcorrectie?

Volg altijd de leefregels op die de behandelende arts je meegeeft. Dit wordt tijdens de intake en op de dag van de behandeling zorgvuldig met je doorgenomen.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij hangende oogleden of wallen worden gecorrigeerd. Deze ontstaan doordat de huid zijn elasticiteit verliest. Dit hoort bij het ouderdomsproces. Een oogchirurg corrigeert de overtollig huid en haalt eventueel ook spier- en vetweefsel weg. 

Heb ik een ooglidcorrectie nodig?

Wanneer je last hebt van permanente hangende oogleden kan een ooglidcorrectie een uitkomst zijn. Heb je last van vermoeide ogen aan het begin van de dag? Dan kan dit te maken hebben met andere factoren zoals stress, een bepaalde levensstijl en/of een slechte nachtrust.

Hoe lang blijft een ooglidcorrectie zichtbaar?

Een ooglidcorrectie kan het ouderdomsproces niet stopzetten. Dit wil zeggen dat het persoonsgebonden is hoelang je plezier hebt van een ooglidcorrectie. Gemiddeld heeft iemand er 10 tot 15 jaar lang profijt van. 
 

Hoe lang zijn littekens zichtbaar na een ooglidcorrectie?

De incisies worden in de natuurlijke huidplooi aangebracht zodat deze nauwelijks zichtbaar zijn. Littekens kunnen de eerste 3 maanden rood zijn. Daarna nemen ze geleidelijk de kleur van je huid aan. Bescherm de littekens 3 tot 6 maanden voor UV-straling.
 

Hoe lang heb ik blauwe plekken na een ooglidcorrectie?

Blauwe plekken zullen ongeveer 1 á 2 weken aanhouden bij een bovenooglidcorrectie. Bij een onderooglidcorrectie ongeveer 2 á 3 weken. 

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Het herstel kan bij iedereen verschillen en is persoonsgebonden. Over het algemeen zullen de zwelling en verkleuringen die optreden na 1 á 2 weken ongeveer weggetrokken zijn. Bij een onderooglidcorrectie kan dit 2 á 3 weken duren. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 6 maanden volledig te zien.