HomeOoglidcorrectiesVeelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen over een ooglidcorrectie voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact met ons op

Wanneer kan ik weer werken na een ooglidcorrectie?

Vanaf de behandeling tot het moment dat de hechtingen zijn verwijderd mag je niet bukken, tillen en persen. De eventuele druk die hierbij ontstaat kan zorgen voor een nabloeding. 48 uur na de behandeling kun je lichte administratieve werkzaamheden uitvoeren. Ook hierbij geldt dat het per persoon verschilt wanneer je weer kunt werken. Je behandelend arts zal aangeven wanneer je weer zwaar fysiek werk kunt verrichten.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Het is altijd belangrijk om tijdens het intake gesprek je eventuele medicijn gebruik te benoemen. Het kan zijn dat je hier voor de ingreep tijdelijk mee moet stoppen. Dit gebeurt altijd in overleg met je arts en de behandelend plastisch chirurg. Omdat de ingreep plaatsvindt onder plaatselijke verdoving hoef je niet nuchter te zijn. Kijk wel uit met alcohol de avond voor de ingreep. Alcohol verdunt het bloed en dit kan invloed hebben op de ingreep. 
 

Wat kost wallen onder ogen verwijderen?

Wallen onder de ogen verwijderen en benieuwd naar de kosten? De behandeling waarbij wallen worden verwijderd, noemen we een onderooglidcorrectie. Deze ingreep kost bij ons slechts €1.725,- waarbij beide oogleden worden behandeld. Het verwijderen van wallen wordt echter nooit vergoed door de verzekeraar, daar dit onder cosmetische ingrepen valt.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie voor beide onderoogleden kost bij ooglid.nl slechts €1.825,-. De behandeling zal worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Liever onder algehele narcose? Dit is mogelijk tegen een meerprijs. Je betaalt dan € 2800,- voor het uitvoeren van een onderooglidcorrectie. Alle bovengenoemde prijzen zijn inclusief btw.

Hoe voorkom je hangende oogleden?

Helaas is er geen remedie om hangende oogleden te voorkomen. Dit hoort helaas bij het ouderdomsproces. Daarnaast speelt erfelijkheid hierbij een rol. Sommige mensen hebben hierdoor op jonge leeftijd al te maken met oogleden die hangen. Een bovenooglidcorrectie is de enige manier om effectief af te rekenen met hangende oogleden.

Wat is de beste kliniek voor een bovenooglidcorrectie

Bij ooglid.nl werken we enkel met de beste klinieken en artsen samen om zo een constante hoge kwaliteit te kunnen waarborgen. Al onze artsen zijn hooggekwalificeerd, beoordeeld met een 8,7 of hoger en zeer ervaren in het uitvoeren van ooglidcorrecties. Bekijk de uitstekende reviews en plan nu jouw intake in!

Waar kan ik een ooglidcorrectie laten doen?

Het is belangrijk om te kiezen voor een kliniek die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties wanneer je deze wilt laten uitvoeren zodat je met een goed gevoel het proces in gaat. Graag stellen we je gerust tijdens een gratis intake in één van onze gespecialiseerde klinieken in Utrecht, Gelderland of Noord-Holland.

Hoe lang mag ik niet naar de sauna na een ooglidcorrectie?

Als de hechtingen zijn verwijderd en de wondjes volledig dicht zijn mag je weer naar de sauna en bijvoorbeeld ook zwemmen.

Is een ooglidcorrectie gevaarlijk?

Elke medische ingreep heeft het risico op complicaties, zo ook een ooglidcorrectie. Echter zijn de complicaties meestal niet ernstig en goed te verhelpen.

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan onze pagina over mogelijke complicaties, klik hier
 

Hoe gaat het verwijderen van wallen?

Wallen die permanent zijn, kun je verwijderen met een onderooglidcorrectie. Een relatief kleine ingreep die circa 1 tot 2 uur duurt en plaatsvindt onder lokale verdoving.Er wordt een insnede gemaakt aan de buitenkant van het onderooglid onder de wimperrand. Hierbij wordt het overschot aan huid, vet- en spierweefsel weggehaald.

Wanneer onderooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een uitkomst wanneer je hardnekkige wallen onder de ogen wenst aan te pakken en te verwijderen. Door middel van een onderooglidcorrectie wordt overtollig spier- of vetweefsel of een overschot aan huid verwijderd. Deze eenvoudige ingreep geeft een prachtig resultaat en een vermoeide uitstraling is hierdoor verleden tijd.

Wat te doen tegen hangende oogleden?

De meest effectieve oplossing voor het verhelpen van hangende oogleden die worden veroorzaakt door een slappe huid, is een bovenooglidcorrectie, waarbij deze huid wordt verwijderd. De behandeling heeft meestal een langdurig effect (gemiddeld 15 jaar) waardoor je lang plezier zult hebben van het uiteindelijke resultaat.

Wanneer laat je een bovenooglidcorrectie uitvoeren?

De meeste mensen kiezen voor een bovenooglidcorrectie wanneer ze vinden dat hun hangende oogleden afbreuk doen aan hun uiterlijk. Hangende oogleden zorgen voor een vermoeide uitstraling en kunnen daarnaast druk op de oogleden veroorzaken die vervelende klachten als hoofdpijn en een verminderd gezichtsvermogen geven. Een bovenooglidcorrectie kan deze klachten verhelpen.

Vanaf welke leeftijd mag je een ooglidcorrectie laten uitvoeren?

In principe is het voor iedereen mogelijk om een ooglidcorrectie te laten voeren. Wanneer de huid op of onder de oogleden begint te hangen of de huid onder de ogen verslapt, kun je een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Wanneer dit nodig is kan afhankelijk zijn van je genen, het verouderingsproces en je wensen.

Welke crème moet ik gebruiken na een ooglidcorrectie?

Het beste is om de littekens natuurlijk te laten genezen. Heb je toch behoefte aan een littekencrème? Vraag het dan bij de aangesloten Ooglid.nl kliniek waar je bent behandeld. Wij adviseren hier pas mee te beginnen na 4 weken, de wondjes moeten namelijk volledig gesloten en genezen zijn. 
 

Kan een ooglidcorrectie onder narcose?

Een ooglidcorrectie kan bij Ooglid.nl ook onder narcose. Omdat er een OK team klaarstaat en de narcose wordt toegediend komt hier een narcosetoeslag bij kijken. Wij hanteren de volgende prijzen bij ingrepen onder narcose:

  • Een bovenooglidcorrectie onder narcose is 1.585,- euro.
  • Een onderooglidcorrectie onder narcose is 2.800,- euro.
  • Een combinatie ingreep onder narcose is 3.600,- euro. 
Wat te doen tegen wallen?

Wanneer er wallen zichtbaar zijn na te weinig rust, doet een paar uurtjes extra slaap of een koud kompres vaak wonderen. Maar sommige wallen kun je niet zomaar verwijderen. Wallen die ontstaan door ophoping van vet- of spierweefsel, vocht, of teveel aan huid, kunnen het best operatief verwijderd worden.

Hangende oogleden, hoe komt het?

De voornaamste oorzaak van hangende oogleden is dat de huid zijn elasticiteit verliest. (huidveroudering) Dit hoort bij het natuurlijke ouderdomsproces, maar soms speelt erfelijkheid ook een rol. Door het slapper en ouder worden van de huid, ontstaat er een overschot aan huid boven het oog, waardoor je oogleden gaan hangen.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

De kosten voor een bovenooglidcorrectie aan beide ogen is bij ooglid.nl 975,-. De prijs is afhankelijk van het type ooglidcorrectie dat wordt uitgevoerd (boven of onder) en of je onder algehele narcose wenst te gaan. Dit is uiteraard prijziger dan plaatselijk verdoven

Ooglidcorrectie, hoe gaat dat?

Hoe een ooglidcorrectie precies wordt uitgevoerd, verschilt per type ooglidcorrectie. Onze specialisten maken bij beide typen correcties een incisie om overtollige huid of weefsel te verwijderen. Per type correctie gaat dit net even anders in zijn werk. Meer informatie kun je lezen op de pagina ‘’bovenooglidcorrectie’’ en ‘’onderooglidcorrectie’’.

Hoeveel hechtingen heb ik nodig na een ooglidcorrectie?

Het aantal hechtingen is afhankelijk van de hoeveelheid huid die moet worden weggenomen. 
 

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Je wordt plaatselijk verdoofd waardoor je geen pijn ervaart tijdens de ingreep. De onderhuidse injecties worden als vervelend en ongemakkelijk ervaren.

Hoe lang heb je plezier van een ooglidcorrectie?

Hoe lang je plezier zult hebben van een ooglidcorrectie, verschilt per persoon. Meestal heb je hier zo’n 15 jaar gemak van. Doordat je door de jaren heen ouder wordt, kan het zijn dat je in de toekomst wellicht opnieuw de behandeling moet laten uitvoeren om deze frisse blik te behouden.

Hoe snel geneest een ooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie moet je rekening houden dat het 1 á 2 weken duurt voordat alle zwellingen en blauwe plekken zijn weggetrokken. Na 1 week worden de hechtingen verwijderd en zul je zien dat het wondje zo goed als dicht zit en het genezingsproces snel gaat. Bij een onderooglidcorrectie kunnen de zwellingen en blauwe plekken 2 á 3 weken aanhouden. Het verschilt per persoon wanneer je weer kan werken. Bij licht administratief werk kan dit al na enkele dagen. Bij zwaar fysiek werk is het belangrijk dat je het advies opvolgt van de behandeled arts.

Waar kan ik het beste een ooglidcorrectie laten doen?

Wij raden aan om een ooglidcorrectie altijd uit te laten uitvoeren door een plastisch (oog)chirurg. Deze zijn hier speciaal voor opgeleid. Ooglid.nl werkt alleen samen met zeer ervaren plastische chirurgen die hierin gespecialiseerd zijn en deze dagelijks uitvoeren.
 

Hoe weet je of je een ooglidcorrectie nodig hebt?

Wanneer je klachten ondervindt of wordt belemmerd in je dagelijkse gang van zaken door hangende oogleden of slappe huid onder je ogen, is het de moeite waard om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren. De behandeling kan ongemakken eenvoudig verhelpen, waardoor je voor een lange tijd verlost bent van je klachten.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie kan het ouderdomsproces niet tegenhouden. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat iemand de ingreep na 15 jaar moet herhalen. Wanneer je last hebt van hangende oogleden en wallen zullen deze naarmate je ouder wordt verergeren. Een ooglidcorrectie biedt dan weer uitkomst.
 

Hoe oud moet je zijn voor een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is niet leeftijdsgebonden. Wel zijn de Ooglid.nl artsen gespecialiseerd in ooglidcorrecties die worden uitgevoerd bij ouderdomsverschijnselen.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een relatief korte en eenvoudige ingreep. Meestal duurt de ingreep een half uur tot een uur, afhankelijk van een boven- of onder ooglidcorrectie. Bij een onderooglidcorrectie duurt de ingreep zo’n uur tot anderhalf uur. Wanneer er wordt gekozen voor beide behandelingen, duurt de behandeling vanzelfsprekend langer.

Welke oogdruppels moet ik gebruiken na een ooglidcorrectie?

Dit wordt altijd bepaald in overleg met de behandelende arts. Die kan de juiste oogdruppels voorschrijven zodra je last krijgt van een droog en korrelig gevoel in de ogen. 
 

Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk?

Een ooglidcorrectie bestaat uit de volgende zes stappen:

  • De huid wordt gedesinfecteerd
  • De te verwijderen huid wordt afgetekend
  • Het gebied rondom de ogen wordt verdooft met kleine injecties
  • Het overschot aan huid en eventueel spier- en vetweefsel wordt verwijderd
  • De wond wordt nauwkeurig gehecht en afgedekt met pleisters
  • Hechtingen worden na 1 week verwijderd

Lees meer informatie over de ooglidcorrecties op onze andere pagina. 

Wanneer laat je een ooglidcorrectie uitvoeren?

Een ooglidcorrectie laten uitvoeren kan een oplossing bieden wanneer hangende oogleden het zicht belemmeren of vervelende klachten geven zoals hoofdpijn of vermindering van het zicht. Ook kun je hiervoor kiezen wanneer je je stoort aan een vermoeid uiterlijk door wallen die zich onder de ogen hebben gevormd.

Moet ik oogdruppels gebruiken na een ooglidcorrectie?

Deze kunnen worden voorgeschreven door de behandelde arts wanneer je last hebt van droge ogen of een ‘korrelig’ gevoel krijgt. Neem hiervoor altijd contact op met de aangesloten Ooglid.nl kliniek waar je behandeld bent.

Hoe lang duurt een ooglid operatie?

Een bovenooglidcorrectie duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 1 tot 2 uur. Een onderooglidcorrectie is complexer dan een bovenooglidcorrectie en vereist daarom meer tijd.

Hoe lang moet je koelen na een ooglidcorrectie?

Volg altijd de leefregels op die de behandelende arts je meegeeft. Dit wordt tijdens de intake en op de dag van de behandeling zorgvuldig met je doorgenomen.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij hangende oogleden of wallen worden gecorrigeerd. Deze ontstaan doordat de huid zijn elasticiteit verliest. Dit hoort bij het ouderdomsproces. Een oogchirurg corrigeert de overtollig huid en haalt eventueel ook spier- en vetweefsel weg. 

Heb ik een ooglidcorrectie nodig?

Wanneer je last hebt van permanente hangende oogleden kan een ooglidcorrectie een uitkomst zijn. Heb je last van vermoeide ogen aan het begin van de dag? Dan kan dit te maken hebben met andere factoren zoals stress, een bepaalde levensstijl en/of een slechte nachtrust.

Hoe lang blijft een ooglidcorrectie zichtbaar?

Een ooglidcorrectie kan het ouderdomsproces niet stopzetten. Dit wil zeggen dat het persoonsgebonden is hoelang je plezier hebt van een ooglidcorrectie. Gemiddeld heeft iemand er 10 tot 15 jaar lang profijt van. 
 

Hoe lang zijn littekens zichtbaar na een ooglidcorrectie?

De incisies worden in de natuurlijke huidplooi aangebracht zodat deze nauwelijks zichtbaar zijn. Littekens kunnen de eerste 3 maanden rood zijn. Daarna nemen ze geleidelijk de kleur van je huid aan. Bescherm de littekens 3 tot 6 maanden voor UV-straling.
 

Hoe lang heb ik blauwe plekken na een ooglidcorrectie?

Blauwe plekken zullen ongeveer 1 á 2 weken aanhouden bij een bovenooglidcorrectie. Bij een onderooglidcorrectie ongeveer 2 á 3 weken. 

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Het herstel kan bij iedereen verschillen en is persoonsgebonden. Over het algemeen zullen de zwelling en verkleuringen die optreden na 1 á 2 weken ongeveer weggetrokken zijn. Bij een onderooglidcorrectie kan dit 2 á 3 weken duren. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 6 maanden volledig te zien.