HomeOoglidcorrecties

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie, ook wel blepharoplastiek genoemd, is een cosmetische ingreep die de uitstraling van de ogen kan verbeteren. Naarmate we ouder worden, verliest de huid elasticiteit waardoor de huid van onze oogleden verslapt of kan zorgen voor zichtbare wallen onder de ogen. Een ooglidcorrectie is een ingreep die deze problemen kan verhelpen om een open blik en minder vermoeide uitstraling te krijgen.

Consult aanvragen

Een ooglidcorrectie, de ingreep

Een ooglidcorrectie bestaat uit het verwijderen van overtollige huid en eventueel spier- en vetweefsel van de oogleden of wallen. Hierdoor zullen hangende oogleden gelift worden en zijn wallen verleden tijd. Een BIG-geregistreerde team van specialisten staat voor je klaar om je die ontspannen en open blik terug te geven waar je al zo lang naar op zoek was. Plan nu een gratis intake in voor een consult met één van onze ervaren chirurgen om de mogelijkheden betreft jouw ooglidcorrectie te bespreken.

Een hangend ooglid corrigeren met een bovenooglidcorrectie

Er zijn twee verschillende soorten ooglidcorrecties bij ons af te nemen, namelijk een boven- en onderooglidcorrectie. Een bovenooglidcorrectie is de meest voorkomende ooglidcorrectie. Hierbij worden overtollige huid en vet van het bovenste ooglid verwijderd om hangende of verslapte oogleden te corrigeren om zo de oogleden te liften.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een bovenooglidcorrectie. De meest voorkomende reden is om het uiterlijk te verbeteren. Daarnaast kan een ooglidcorrectie helpen bij functionele problemen, zoals belemmering van het zicht door hangende oogleden. Klachten als een drukkend gevoel op je ogen of hoofdpijn als gevolg van een hangend ooglid kunnen door een correctie tevens worden verlicht.

Wallen corrigeren met een onderooglidcorrectie

Wallen zorgen voor een vermoeide uitstraling, waardoor je ouder lijkt dan je daadwerkelijk bent. Je krijgt regelmatig de vraag of je wel uitgerust bent, terwijl je net terug bent van een lange vakantie. Dit kan erg frustrerend zijn. In dat geval biedt een onderooglidcorrectie uitkomst. Een onderooglidcorrectie kan wallen corrigeren die veroorzaakt worden door overtollig vet dat zich ophoopt onder de ogen of door een verslapte huid door collageen verlies, waardoor er zakjes onder de ogen ontstaan.

Een ooglidcorrectie voor onder de ogen zorgt ervoor dat dit overschot aan vet en huid wordt verwijderd, waardoor je er minder moe zult uitzien.

Herstel na de behandeling

Het is belangrijk om na de correctie goed voor jezelf te zorgen tijdens het herstelproces, ook bij een relatief kleine ingreep als deze. Het is dan ook belangrijk om de instructies van je behandelend arts na de operatie zorgvuldig op te volgen. Het herstel verschilt per persoon, maar uiteraard is het natuurlijk wenselijk dat dit proces zo voorspoedig mogelijk verloopt. Voor meer informatie over het herstelproces verwijzen we je daarom graag door naar de herstel pagina. Hier lees je meer over wat je kunt verwachten na een ooglidcorrectie en lees je over de bijbehorende nazorg regels na de correctie.

Prijzen ooglidcorrectie

Bij ooglid.nl zijn we er trots op dat we zorg van hoge kwaliteit bieden tegen een prijs die voor iedereen betaalbaar is. We werken enkel met de beste chirurgen op het gebied van ooglidcorrecties om zo de best mogelijke zorg te kunnen garanderen. Je kunt bij ons al een ooglidcorrectie laten uitvoeren vanaf 975,-. Voor een volledig overzicht van alle prijzen, verwijzen we je door naar de pagina ‘’prijzen’’.

In sommige gevallen kan het zo zijn dat je verzekeraar de behandeling deels of volledig dekt. Bijvoorbeeld om medische redenen of wanneer blijkt dat je dagelijks hinder ondervindt van de klachten die hangende oogleden veroorzaken. Dit is echter alleen bij een bovenooglidcorrectie het geval. Het is belangrijk dat je, voordat je een ooglidcorrectie ondergaat, eerst navraag doet bij je verzekeringsmaatschappij om te checken of deze de ingreep dekt. Meer informatie over een ooglidcorrectie en eventuele vergoedingen vind je onder kopje ‘’vergoeding’’.

Een ooglidcorrectie bij Ooglid.nl

Wil je deze en alle andere informatie nog eens rustig nalezen? Download dan de gratis brochure, zo weet je wat er allemaal komt kijken bij een ooglidcorrectie. Of plan een gratis intake, tijdens een gratis intake kun je jouw wensen doorgeven en zal de plastisch chirurg of oogarts je alles vertellen over een bovenooglidcorrectie. 

 

Veelgestelde vragen 

Waar kan ik een ooglidcorrectie laten doen?

Het is belangrijk om te kiezen voor een kliniek die gespecialiseerd is in ooglidcorrecties wanneer je deze wilt laten uitvoeren zodat je met een goed gevoel het proces in gaat. Graag stellen we je gerust tijdens een gratis intake in één van onze gespecialiseerde klinieken in Utrecht, Gelderland of Noord-Holland.

Vanaf welke leeftijd mag je een ooglidcorrectie laten uitvoeren?

In principe is het voor iedereen mogelijk om een ooglidcorrectie te laten voeren. Wanneer de huid op of onder de oogleden begint te hangen of de huid onder de ogen verslapt, kun je een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Wanneer dit nodig is kan afhankelijk zijn van je genen, het verouderingsproces en je wensen.

Ooglidcorrectie, hoe gaat dat?

Hoe een ooglidcorrectie precies wordt uitgevoerd, verschilt per type ooglidcorrectie. Onze specialisten maken bij beide typen correcties een incisie om overtollige huid of weefsel te verwijderen. Per type correctie gaat dit net even anders in zijn werk. Meer informatie kun je lezen op de pagina ‘’bovenooglidcorrectie’’ en ‘’onderooglidcorrectie’’.

Hoe lang heb je plezier van een ooglidcorrectie?

Hoe lang je plezier zult hebben van een ooglidcorrectie, verschilt per persoon. Meestal heb je hier zo’n 15 jaar gemak van. Doordat je door de jaren heen ouder wordt, kan het zijn dat je in de toekomst wellicht opnieuw de behandeling moet laten uitvoeren om deze frisse blik te behouden.

Hoe weet je of je een ooglidcorrectie nodig hebt?

Wanneer je klachten ondervindt of wordt belemmerd in je dagelijkse gang van zaken door hangende oogleden of slappe huid onder je ogen, is het de moeite waard om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren. De behandeling kan ongemakken eenvoudig verhelpen, waardoor je voor een lange tijd verlost bent van je klachten.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een relatief korte en eenvoudige ingreep. Meestal duurt de ingreep een half uur tot een uur, afhankelijk van een boven- of onder ooglidcorrectie. Bij een onderooglidcorrectie duurt de ingreep zo’n uur tot anderhalf uur. Wanneer er wordt gekozen voor beide behandelingen, duurt de behandeling vanzelfsprekend langer.

Wanneer laat je een ooglidcorrectie uitvoeren?

Een ooglidcorrectie laten uitvoeren kan een oplossing bieden wanneer hangende oogleden het zicht belemmeren of vervelende klachten geven zoals hoofdpijn of vermindering van het zicht. Ook kun je hiervoor kiezen wanneer je je stoort aan een vermoeid uiterlijk door wallen die zich onder de ogen hebben gevormd.