HomeBehandelingenBovenooglidcorrectie

Wanneer laat je een bovenooglidcorrectie uitvoeren?

Een bovenooglidcorrectie kan nodig zijn op het moment dat je last hebt van hangende oogleden. Herkenbare klachten zijn onder andere verminderd zicht, hoofdpijn en een vermoeid uiterlijk. Alledaagse zaken zoals werk, autorijden, sporten of lezen kunnen hierdoor belemmerd worden. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je het cosmetisch storend vindt. Lees verder voor alle informatie over een bovenooglidcorrectie.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een ervaren medisch specialist. De behandeling duurt zo’n drie kwartier. Een correctie van het bovenste ooglid ziet er als volgt uit:

  1. De huid wordt gedesinfecteerd

  2. De overtollige huid wordt afgetekend

  3. De arts verdooft het gebied rondom de ogen met onderhuidse injecties

  4. Het overschot aan huid wordt verwijderd, indien nodig ook het teveel aan vet- en spierweefsel

  5. De wond wordt nauwkeurig gehecht en afgedekt met pleistertjes

  6. De hechtingen worden verwijderd na 1 week

 

Plan een gratis intake

Hoe lang duurt het herstel?

De eerste dagen na de behandeling zullen er bloeduitstortingen en zwellingen ontstaan. Dit trekt na ongeveer een week weg. Om het herstel te bevorderen is het belangrijk dat de leefregels goed worden nageleefd. Deze worden met de behandelend arts doorgesproken. Het uiteindelijke resultaat is volledig zichtbaar na 6 maanden. Op deze pagina vertellen we je uitgebreid over het herstel. 

Wat is het resultaat van een bovenooglidcorrectie?

Er worden foto’s gemaakt vóór en na de behandeling. Onderstaande bovenooglidcorrectie is uitgevoerd door één van onze artsen. Zoals je kunt zien is het verschil groot. Op de linkerfoto zie je dat het ooglid volledig op de wimper hangt. Rechts het resultaat na de behandeling. 

De littekens vallen niet op. Dit komt omdat de arts de incisies in de natuurlijke huidplooi maakt. Daarnaast zijn er een aantal tips waarmee je de genezing van de littekens kunt bevorderen. De arts zal dit met je bespreken. Hier vind je meer voor en na foto's. 

Wat zijn mogelijke complicaties en risico’s?

Net zoals bij iedere andere chirurgische ingreep brengt een bovenooglidcorrectie mogelijke complicaties en risico's met zich mee, maar deze komen gelukkig niet vaak voor. Tijdens de intake wordt je hierover uitvoerig geïnformeerd. Hier kan je er meer over lezen.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie kost bij ons slechts €799,-. Deze prijs is voor het behandelen van beide bovenoogleden. Een intake wordt gratis aangeboden.

Waar kom je terecht?

Voor een bovenooglidcorrectie kom je terecht bij een ervaren en BIG-gecertificeerde plastisch chirurg of oogarts op één van onze locaties. De behandelende arts spreekt de wensen en verwachtingen met je door, waardoor je goed voorbereid wordt op de behandeling.

Mogen we jou ook helpen?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Tijdens een gratis intake kun je jouw wensen doorgeven en zal de plastisch chirurg of oogarts je alles vertellen over een bovenooglidcorrectie.

Plan een gratis intake