HomeOoglidcorrectiesBovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie kan uitkomst bieden op het moment dat je last hebt van hangende oogleden. Herkenbare klachten die hierbij komen kijken zijn onder andere een vermoeid uiterlijk, verminderd zicht en hoofdpijn. Alledaagse zaken zoals werk, autorijden, sporten of lezen kunnen hierdoor flink belemmerd worden, waardoor het mogelijk is dat je slechter kunt functioneren. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn, dat je het cosmetisch storend vindt. Lees verder voor alle informatie over een bovenooglidcorrectie.

De bovenooglidcorrectie behandeling

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door een ervaren medisch specialist. De behandeling duurt zo’n drie kwartier en de ingreep is dan ook vrij kort. Een correctie van het bovenste ooglid ziet er als volgt uit:

  1. De huid wordt gedesinfecteerd

  2. De overtollige huid wordt afgetekend

  3. De arts verdooft het gebied rondom de ogen met onderhuidse injecties

  4. Het overschot aan huid wordt verwijderd, indien nodig ook het teveel aan vet- en spierweefsel

  5. De wond wordt nauwkeurig gehecht en afgedekt met pleistertjes

  6. De hechtingen worden verwijderd na 1 week

 

Gratis consult aanvragen

Het herstel

De eerste dagen na de behandeling zullen er bloeduitstortingen en zwellingen ontstaan. Dit trekt geleidelijk na ongeveer een week weg. Een bovenooglidcorrectie en het herstel hiervan is per persoon verschillend. DIt kan bij de een langer duren dan bij de ander. Om het herstel te bevorderen is het belangrijk dat de leefregels goed worden nageleefd. Deze worden met de behandelend arts doorgesproken. Het uiteindelijke resultaat is volledig zichtbaar na 6 maanden. Op deze pagina vertellen we je uitgebreid over het herstel. 

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie?

Er worden foto’s gemaakt vóór en na de behandeling. Onderstaande bovenooglidcorrectie is uitgevoerd door één van onze artsen. Zoals je kunt zien is het verschil groot. Op de linkerfoto zie je dat het ooglid flink op de wimper hangt. Rechts het resultaat na de behandeling. 

De littekens vallen niet op en het is dan ook haast niet te zien dat er een bovenooglid correctie heeft plaatsgevonden. Dit komt omdat de arts de incisies in de natuurlijke huidplooi maakt. Hierdoor valt het litteken als het ware weg in deze plooien. Er zijn nog een aantal tips waarmee je de genezing van de littekens kunt bevorderen. De arts zal dit met je bespreken. Hier vind je meer voor en na foto's. 

Zijn er mogelijke complicaties en risico’s?

Net zoals bij iedere andere chirurgische ingreep brengt een bovenooglidcorrectie mogelijke complicaties en risico's met zich mee, maar deze komen gelukkig niet vaak voor. Tijdens de intake wordt je hierover uitvoerig geïnformeerd. Hier kan je er meer over lezen.

De kosten van een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie kost bij ons slechts €875,-. Deze prijs is voor het behandelen van beide bovenoogleden en is op basis van een plaatselijke verdoving. Liever helemaal onder narcose? Dit is bij ons ook mogelijk. Neem gerust contact met ons op om hier meer informatie over te krijgen. Een intake wordt gratis aangeboden.

Waar kom je terecht?

>Wanneer je kiest voor een bovenooglidcorrectie kom je terecht in één van onze klinieken. Hier zal een ervaren en BIG-gecertificeerde plastisch chirurg of oogarts de behandeling gaan uitvoeren. De behandelende arts spreekt de wensen en verwachtingen met je door, waardoor je goed voorbereid wordt op de behandeling.

Mogen we jou ook helpen?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Tijdens een gratis intake kun je jouw wensen doorgeven en zal de plastisch chirurg of oogarts je advies geven en je alles vertellen over een bovenooglidcorrectie.

Gratis consult aanvragen

Wat is de beste kliniek voor een bovenooglidcorrectie

Bij ooglid.nl werken we enkel met de beste klinieken en artsen samen om zo een constante hoge kwaliteit te kunnen waarborgen. Al onze artsen zijn hooggekwalificeerd, beoordeeld met een 8,7 of hoger en zeer ervaren in het uitvoeren van ooglidcorrecties. Bekijk de uitstekende reviews en plan nu jouw intake in!

Wanneer laat je een bovenooglidcorrectie uitvoeren?

De meeste mensen kiezen voor een bovenooglidcorrectie wanneer ze vinden dat hun hangende oogleden afbreuk doen aan hun uiterlijk. Hangende oogleden zorgen voor een vermoeide uitstraling en kunnen daarnaast druk op de oogleden veroorzaken die vervelende klachten als hoofdpijn en een verminderd gezichtsvermogen geven. Een bovenooglidcorrectie kan deze klachten verhelpen.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

De kosten voor een bovenooglidcorrectie aan beide ogen liggen bij ooglid.nl gemiddeld tussen de 800 en 1800 euro. De prijs is afhankelijk van het type ooglidcorrectie dat wordt uitgevoerd (boven, onder of beide) en of je onder algehele narcose wenst te gaan. Dit is uiteraard prijziger dan plaatselijk verdoven