HomeOoglidcorrectiesWallen verwijderen

Wallen verwijderen

Wallen zijn zwellingen onder de ogen die kunnen ontstaan wanneer vocht, vet of weefsel zich ophoopt of wanneer de huid onder de ogen verslapt en gaat hangen. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het ontstaan van wallen. Vaak zijn stress, roken, een ongezonde levensstijl of een slechte nachtrust de oorzaak. Bij deze oorzaken kunnen aanpassingen in je levensstijl de wallen verminderen. Het kan echter voorkomen dat je een constant vermoeide uitstraling hebt zonder dat je een van deze factoren hieraan kunt koppelen.  Maar wat als de wallen blijvend zichtbaar zijn en niet meer wegtrekken? Ouderdom kan een oorzaak zijn, maar soms is het helaas ook een familiaire kwestie. In dat geval kun je de ontstane wallen laten verwijderen en corrigeren met een onderooglidcorrectie.

Wallen verwijderen middels een correctie

Doordat weefsel zich ophoopt of wanneer de huid verslapt, ontstaan er zakjes onder je ogen die permanent zijn. Door het ondergaan van een onderooglidcorrectie, kun je deze wallen eenvoudig laten verwijderen. Het hebben van wallen onder je ogen kan erg storend zijn. Ze kunnen je een getekende, uitgebluste uitstraling geven terwijl je in goede gezondheid verkeerd. Het liefst zou je de wallen meteen willen weghalen. Met een ingreep als een onderooglidcorrectie is dit mogelijk. Door deze wallen te verwijderen, zul je er weer uitgerust, fris en alert uitzien.

De herstelperiode voor een onderooglidcorrectie is doorgaans wat langer en geneest langzamer dan een bovenooglidcorrectie. In de meeste gevallen is het uiteindelijke resultaat na zo’n 6 maanden zichtbaar. Vooral de eerste 4 dagen zullen de zwellingen en blauwe plekken het meest aanwezig zijn. Deze zullen geleidelijk aan wegtrekken. Wanneer je ervoor kiest om je oogwallen te laten verwijderen, hoef je niet bang te zijn voor zichtbare, opvallende littekens die achterblijven. Dit is een relatief kleine ingreep waarbij het overschot aan huid, vet- en spierweefsel wordt verwijderd. De Ooglid.nl artsen doen dit door een insnede te maken aan de buitenkant van het onderooglid. Doordat de incisie die gemaakt wordt klein is en zich onder de wimperrand bevindt, is het litteken dat achterblijft meestal niet tot nauwelijks zichtbaar.

Donkere kringen onder de ogen

Wallen worden vaak door elkaar gehaald met donkere kringen onder de ogen. Donkere kringen worden veroorzaakt door een dunne en bleke huid of pigmentophoping onder de ogen, dit is niet te verhelpen met een onderooglidcorrectie. Soms is er ook sprake van een combinatie, waardoor er donkere wallen zichtbaar zijn. Donkere wallen verwijderen lukt in dit geval niet volledig met een ooglidcorrectie. Enkel de wallen kun je laten verwijderen, maar ook de donkerheid van de kringen zal in de meeste gevallen aanzienlijk verminderd worden. De wallen zorgen namelijk ook voor een groot deel voor schaduwvorming. Deze schaduw zal door de ingreep wegvallen, waardoor de donkerheid mogelijk wat zal afnemen. Wallen zijn daarentegen wel te corrigeren met deze behandeling.

De kosten van wallen verwijderen

De behandeling waarbij wallen worden verwijderd is een onderooglidcorrectie. Dit kost bij ons slechts €1.725,- Voor deze voordelige prijs worden beide oogleden behandeld. Het verwijderen van wallen wordt nooit vergoed door verzekeraars.

Waar kom je terecht?

Laat je wallen verwijderen door één van onze specialisten. Bij Ooglid.nl worden wallen uitsluitend door gecertificeerde artsen verwijderd. Tijdens de gratis intake worden de wensen, verwachtingen en risico’s  doorgesproken. Onze artsen geven een eerlijk advies en stellen een persoonlijk behandelplan op.

Gratis intake

Wens je graag je wallen te laten verwijderen en ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Tijdens een gratis intake kun je jouw wensen doorgeven en zal de plastisch chirurg of oogarts je alles vertellen over hoe deze jouw wallen gaat verwijderen en je eventueel meer informatie geven over onze andere ooglidcorrecties indien je dit wenst.

Consult aanvragen

Wat kost wallen onder ogen verwijderen?

Wallen onder de ogen verwijderen en benieuwd naar de kosten? De behandeling waarbij wallen worden verwijderd, noemen we een onderooglidcorrectie. Deze ingreep kost bij ons slechts €1.725,- waarbij beide oogleden worden behandeld. Het verwijderen van wallen wordt echter nooit vergoed door de verzekeraar, daar dit onder cosmetische ingrepen valt.

Hoe gaat het verwijderen van wallen?

Wallen die permanent zijn, kun je verwijderen met een onderooglidcorrectie. Een relatief kleine ingreep die circa 1 tot 2 uur duurt en plaatsvindt onder lokale verdoving.Er wordt een insnede gemaakt aan de buitenkant van het onderooglid onder de wimperrand. Hierbij wordt het overschot aan huid, vet- en spierweefsel weggehaald.

Wat te doen tegen wallen?

Wanneer er wallen zichtbaar zijn na te weinig rust, doet een paar uurtjes extra slaap of een koud kompres vaak wonderen. Maar sommige wallen kun je niet zomaar verwijderen. Wallen die ontstaan door ophoping van vet- of spierweefsel, vocht, of teveel aan huid, kunnen het best operatief verwijderd worden.