HomeOoglidcorrectiesVergoeding

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Het is afhankelijk van je situatie en behandeling of een ooglidcorrectie vergoed wordt. Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed omdat dit een cosmetische ingreep is. Een bovenooglidcorrectie daarentegen wordt in sommige gevallen vergoed door de verzekeraar als de klachten voor fysieke ongemakken zorgen en het dagelijks leven belemmeren.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

De vergoeding van de ooglidcorrectie kan vergoed worden vanuit de zorgverzekering. Mits er aan een aantal medische voorwaarden wordt voldaan. Als indicator moet het bovenooglid minimaal 1 millimeter over de pupil hangen en het gezichtsveld belemmeren. Is de klacht cosmetisch van aard? Dan vergoed de verzekeraar niet. Het is wél mogelijk dat zij een korting geven op de behandeling. Deze en andere mogelijkheden lees je in de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar. Kijk hiervoor zowel naar je basis- als aanvullende dekking.

Basisverzekering

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering moet er sprake zijn van ernstige beperking van het zichtveld door verslapping of verlamming van de bovenoogleden. Bestaat de klacht uit hoofdpijn of vermoeidheid? Dan dekt de basisverzekering de bovenooglidcorrectie niet.

Vanuit je basisdekking kan er een maximale vergoeding beschikbaar zijn. Hiervoor kun je het beste de polisvoorwaarden van de zorgverzekering raadplegen. Mocht de ingreep medisch noodzakelijk zijn, ga dan naar de huisarts voor een verwijsbrief die je vervolgens meeneemt naar de kliniek. De behandelende arts dient een verzoek in bij de desbetreffende verzekeraar. Vervolgens zal de aanvraag worden beoordeeld, als die wordt goedgekeurd krijg je een vergoeding.

Aanvullende verzekering

Het is mogelijk dat een aanvullende dekking een bovenooglidcorrectie vergoed, dit verschilt per verzekeraar. Wil je weten of jouw verzekering de ingreep vergoed? Neem dan even contact op of lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door.

Wordt een bovenooglidcorrectie door jouw verzkeraar gedekt? Begin dan met het opvragen van een verwijsbrief bij de huisarts en ga hiermee naar de kliniek. De behandelende arts zal een verzoek indienen bij je verzekeraar, waarna de vergoeding geaccepteerd wordt.

Neem altijd vooraf contact op met de zorgverzekeraar

Het is belangrijk om na te gaan of de ooglidcorrectie daadwerkelijk vergoed wordt door de verzekeraar. Om teleurstellingen te voorkomen kun je dan ook het beste contact opnemen met de zorgverzekeraar als je twijfelt over de polisvoorwaarden. 

Meer weten?

Wil je deze en alle andere informatie nog eens rustig nalezen? Download dan de gratis brochure. Zo weet je wat er allemaal komt kijken bij een ooglidcorrectie. 

Download brochure