HomeOoglidcorrectiesHangende oogleden

Hangende oogleden

Hangende oogleden kunnen zorgen voor een beperkt zicht. Hierdoor kun je  belemmerd worden bij alledaagse activiteiten. Denk aan werk, autorijden of andere zaken waarbij vrij zicht belangrijk is. Een zwaar gevoel op het oog en hoofdpijn zijn vaak  voorkomende klachten. De voornaamste reden is de huid die zijn elasticiteit verliest, dit hoort bij het natuurlijke ouderdomsproces. Hierdoor ontstaat er overtollige huid boven het oog. Naast fysieke klachten kunnen hangende oogleden een belemmering worden voor je uiterlijk en uitstraling. Een bovenooglidcorrectie kan uitkomst bieden bij deze klachten. Je zelfvertrouwen zal hierdoor weer toenemen en klachten die worden veroorzaakt door de overtollige huid die aanwezig is zullen daarnaast worden verholpen.

Het verwijderen van hangende oogleden

Hangende oogleden worden gecorrigeerd met een bovenooglidcorrectie dat een merkbaar en zichtbaar resultaat geeft. Hierbij verwijderden onze artsen zorgvuldig het overtollige huid, vet- en spierweefsel. De medisch specialist maakt een kleine incisie in de natuurlijke plooi van het ooglid, waardoor de littekens na verloop van tijd nauwelijks zichtbaar zullen zijn. Na afloop van de behandeling wordt de wond zorgvuldig gehecht. Een plaatselijke verdoving is meestal voldoende, maar kiezen voor een algehele narcose is ook mogelijk. Dit is prettig wanneer je bijvoorbeeld erg angstig bent om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren.
Je kiest op die manier zelf hoe de operatie aan je hangende oogleden wilt ondergaan.

De hersteltijd na een bovenooglidcorrectie is meestal snel en de meeste mensen ervaren nauwelijks tot geen pijnklachten na de ingreep. De zwelling neemt meestal na 1-2 weken af. Voldoende rust houden is belangrijk en in de meeste gevallen kun je snel je dagelijkse werkzaamheden weer hervatten wanneer de hechtingen zijn verwijderd en de wondjes dicht zijn.Dit kan meestal na een week. Wat precies de herstelprocedure is en wat wel en niet mogelijk is qua activiteiten, zal de behandelend arts uitgebreid met je doornemen tijdens een consult.

De kosten om hangende oogleden te verwijderen

Hangende oogleden verwijderen kost bij ons slechts €875,-. Dit voordelige tarief is voor beide oogleden. Dit voordelige tarief is voor een correctie aan beide oogleden. De ingreep zal in dit geval worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. 

Waar kom je terecht?

Bij Ooglid.nl wordt een bovenooglidcorrectie uitsluitend door BIG- gecertificeerde artsen uitgevoerd. Tijdens de gratis intake worden de wensen, verwachtingen en risico’s doorgesproken. Onze artsen geven een eerlijk advies en stellen een persoonlijk behandelplan op.

Onze locaties zitten verspreid door het land. Je kunt terecht op één van onze drie locaties in Utrecht, Gelderland of Noord-Holland, afhankelijk van beschikbaarheid.

Gratis intake

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Tijdens een gratis intake kun je jouw wensen doorgeven en zal de plastisch chirurg of oogarts je alles vertellen over het verwijderen van hangende oogleden of onze andere ooglidcorrecties.

Consult aanvragen

Hoe voorkom je hangende oogleden?

Helaas is er geen remedie om hangende oogleden te voorkomen. Dit hoort helaas bij het ouderdomsproces. Daarnaast speelt erfelijkheid hierbij een rol. Sommige mensen hebben hierdoor op jonge leeftijd al te maken met oogleden die hangen. Een bovenooglidcorrectie is de enige manier om effectief af te rekenen met hangende oogleden.

Wat te doen tegen hangende oogleden?

De meest effectieve oplossing voor het verhelpen van hangende oogleden die worden veroorzaakt door een slappe huid, is een bovenooglidcorrectie, waarbij deze huid wordt verwijderd. De behandeling heeft meestal een langdurig effect (gemiddeld 15 jaar) waardoor je lang plezier zult hebben van het uiteindelijke resultaat.

Hangende oogleden, hoe komt het?

De voornaamste oorzaak van hangende oogleden is dat de huid zijn elasticiteit verliest. (huidveroudering) Dit hoort bij het natuurlijke ouderdomsproces, maar soms speelt erfelijkheid ook een rol. Door het slapper en ouder worden van de huid, ontstaat er een overschot aan huid boven het oog, waardoor je oogleden gaan hangen.