Bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden kunnen voor veel klachten zorgen. Van verminderd zicht, hoofdpijn, zware oogleden tot aan een vermoeid uiterlijk. Daarom overwegen veel mensen een bovenooglidcorrectie. Hierdoor heeft u geen klachten meer en een frisse oogopslag!

Ontstaan hangende oogleden

Hangende oogleden ontstaan vaak doordat de huid zijn elasticiteit verliest en slapper wordt. Dit komt over het algemeen door het ouder worden. Het kan gepaard gaan met het verslappen van het onderhuids bindweefsel, waardoor het vetweefsel wat naar voren komt. Hierdoor kunt u last hebben van zware of overhangende oogleden.

Behandeling bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons altijd uitgevoerd door een ervaren specialist. Deze ingreep duurt ongeveer drie kwartier en vindt plaats onder lokale verdoving. Het verdoven van het gebied rondom uw ogen kan een beetje gevoelig zijn. Zodra de verdoving is ingewerkt voel je weinig tot niets van de behandeling.

Tijdens de ingreep wordt overtollige huid weggenomen via een snee in de natuurlijke huidplooi. Hierdoor is het litteken nauwelijks zichtbaar. Zo nodig wordt ook vetweefsel verwijderd. Daarna mag u nog even bijkomen in de verkoever met ijspakkingen op uw ogen. Hierna kunt u naar huis.

De behandeling in 6 stappen

  1. De specialist tekent af hoeveel huid er verwijderd moet worden.
  2. De huid wordt gedesinfecteerd.
  3. De chirurg verdooft het gebied rondom uw ogen met onderhuidse injecties.
  4. De chirurg verwijdert het teveel aan huid en indien nodig ook een teveel aan vetweefsel.
  5. Hierna wordt het wondje nauwkeurig gehecht.
  6. De hechtingen worden na 1 week verwijderd.

 

Na de behandeling

Na de behandeling mag u naar huis. Wij raden u aan om niet zelf auto te rijden maar iemand mee te nemen die u kan brengen en ophalen. Uiteraard is deze persoon ook welkom in onze klinieken om te wachten tijdens de behandeling.

Herstelperiode

Na de behandeling is het belangrijk uw ogen goed te koelen en rustig aan te doen. De eerste 2-3 dagen na de bovenooglidcorrectie kunnen uw oogleden blauw en gezwollen zijn. Vanaf dag 4 tot 1 week na de behandeling trekt dit weg. Door goed en vaak te koelen verminderen de zwellingen en bloeduitstortingen.

Na 1 week worden de hechtingen verwijderd en bent u meestal weer toonbaar. Lees meer over het herstel van een ooglidcorrectie.

Littekens na de bovenooglidcorrectie

Littekens na een bovenooglidcorrectie vallen niet op. Dit komt doordat de specialist de incisies in de natuurlijke huidplooi maakt. Daarna hecht hij/zij dit uiterst secuur.

Goed resultaat

Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s van uw ogen gemaakt. Ook na de behandeling worden foto’s gemaakt. Hierdoor is het verschil van voor en na de behandeling goed te zien. Bekijk hieronder de voor- en na-foto’s van een bovenooglidcorrectie uitgevoerd door een van onze specialisten:

Op de linker foto kun je goed zien dat de dame last heeft van hangende bovenoogleden. De oogleden hangen volledig op haar wimpers. Op de rechter foto zie je het resultaat na de bovenooglidcorrectie.

Wat kost een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie kost bij Ooglid.nl slechts 799,-. De prijs is voor behandeling van beide bovenoogleden. U wordt bij ons uitsluitend behandeld door een zeer ervaren specialisten.